Veebiseminar “Ülevaade kalavarude taastamise tegevustest ja harrastuskalandusest”

18. märtsil toimub veebiseminar, kus keskendume kahele teemale – kalavarude taastamine ja harrastuskalandus. Veebiseminari “Ülevaade kalavarude taastamise tegevustest ja harrastuskalandusest” korraldab Balti Keskkonnafoorum.

Kalavarude taastamise osas antakse ülevaade projekti RETROUT tegevustest Eestis (jõestike uuringud, kalapääsude eelprojektid, Baltic Toolbox), samuti räägime Keskkonnaameti ja LIFE IP CleanEST projekti veekogude taastamise tegevustest. Harrastuskalanduse osas saab ülevaate harrastuskalanduse majandusmõjudest, Kalafoorist ning RETROUT projekti jätkusuutliku kalastamise edendamisest Eestis ja teistes Läänemere riikides (kohaturundus, LaheKala, Baltic Sea Fishing).

RETROUT projekt on ellu kutsutud, et edendada rahvusvahelist kalaturismi Läänemere äärsetes riikides (Eesti, Läti, Leedu, Poola, Rootsi) ning leida sihtriikidesse uusi kliente Kesk-Euroopast. Projekti keskmeks ja püügikalaks on Läänemeres elav meriforell. Läbi rahvusvahelise turismi edendamise tõuseb kohaliku väikeettevõtluse konkurentsivõime ning korrastub ka harrastuskalandus tervikuna. Nimelt on projektis oluline roll eetilise kalastuse propageerimisel. Koos potentsiaalselt tõusva survega kalavarudele on projekti fookuses ka kalavarude paljunemistingimuste parandamine.

Veebiseminari algab kell 10:00 ja kestab orienteeruvalt 2,5 tundi. Ürituse ajakava leiad siit.

Zoom veebikeskkonna link saadetakse päev varem kõigile registreerunutele, seega palume registreeruda hiljemalt 15.03 aadressil: https://forms.gle/nhrPzX2pXj6yrZxCA

Rohkem informatsiooni projektist RETROUT: www.retrout.org (inglise keeles) ja https://bef.ee/bef_teema/looduskaitse-ja-elurikkus/ranniku-kalastusturismi-arendamine-edendamine-ja-kestlik-majandamine-laanemere-piirkonnas-retrout/ (eesti keeles).

Lisainfo: sandra.oisalu@bef.ee