PRESSITEADE: Ohtlikud ained kosmeetikatoodetes – müüt või tegelikkus?

Homme, 7. juunil kell 17.30 toimub pakendivaba poe Paljas Pala ruumides vestlusõhtu, kus tutvustatakse ja arutletakse ohtlike ainete mõjust tervisele ja keskkonnale.

Tänavu aasta aprillis viis Socio uuringukeskus MTÜ Balti Keskkonnafoorumi ja Pärnu Linnavalitsuse tellimusel läbi uuringu kaardistamaks Pärnu linna elanike teadlikkust ohtlikest ainetest. Selgus, et iga neljas pärnakas peab end hästi või väga hästi informeerituks ainetest, mida võib leiduda igapäevaselt kasutatavates toodetes.

Lisaks uuriti, kui tihti jälgitakse toodete öko- ja ohumärgiseid ning koostisosasid, milliste tootegruppidega seostatakse ohtlikke aineid ja kui tõsiseks peetakse tarbetoodetes olevate ohtlike ainete mõju tervisele ja keskkonnale.

Uuringu tulemusi tutvustatakse 7. juunil 17.30 pakendivabas poes Paljas Pala. Kokkuvõte saab kättesaadavaks ka veebilehel: www.thinkbefore.eu

Uuringu tutvustusele järgneb kell 18.00 vestlusõhtu „Ohtlikud ained kosmeetikatoodetes – müüt või tegelikkus?“ Vestlusõhtut viib läbi MTÜ Balti Keskkonnafoorumi keskkonna- ja kemikaaliekspert Kai Klein, kes on tarbetoodetes sisalduvate ohtlike ainete temaatikaga tegelenud üle viie aasta. Kaasa löövad ka OÜ Nurme Looduskosmeetika kaasasutaja Marit Tiits, Magrada brändi looja Kaire Miiter, pakendivaba poe Paljas Pala üks rajajatest Silver Smeljanski ja ökoentusiast ning blogija Liis Tõnismäe.

Küsimusi esitama ja kuulama on oodatud kõik huvilised. Osalemine on TASUTA!
Võõrustaja Paljas Pala kostitab osalejaid ka tervisliku snäkiga.

Üritus toimub MTÜ Balti Keskkonnafoorumi ja Pärnu Linnavalitsuse koostöös projekti NonHazCity raames. Projekti üks eesmärk on tõsta Pärnu linna elanikkonna teadlikkust igapäevatoodetes sisalduvates ohtlikest ainetest. Projekti kaasrahastavad Euroopa Regionaalarengu Fond ja Keskkonnainvesteeringute Keskus.