Kuidas sihtrühmi kaasata

Projektid saavad ainult siis tõelist positiivset mõju avaldada, kui projekti meeskonnal õnnestub sihtrühmi projekti tegevustesse kaasata.

Selleks, et vahetada kogemusi sihtrühmade edukast kaasamisest projektitöös, korraldas Läänemere Regiooni Interreg novembrikuu keskel Tallinnas töötoa. Üritusest võttis osa ligi 60 projektijuhti ja kommunikatsioonieksperti, kes vahetasid kogemusi, kuidas projektidesse kaasata kohalikke omavalitsusi, riiklikke ametiasutusi ja ettevõtteid.

Kai Klein Balti Keskkonnafoorumist ütles töötoa lõppedes, “Töötoas tekkis mõningaid uusi ideid, kuidas erinevaid informatsiooni vajadusi rahuldada – mida soovime jagada omavalitsustele ja millist infot neilt vastu ootame.”

Lisa Simone de Grunt SUBMARINER võrgustikust ütles, “Minu jaoks muutus väga selgeks, et tarvis on isiklikku lähenemist. Sa ise pead leidma need õiged inimesed ning sina pead telefonitoru üles tõstma. Selleks aga pead leima oma töönädalas piisavalt aega.”

Töötoas kogutud 16 näpunäidet, kuidas sihtrühmi paremini kaasata, leiad siit: 16 tips on how to better involve your target group.