Ohtlike ainete vabad jõulud

Aasta kõige imelisem aeg on kohe käes. Ehime jõulukuuske, riputame tubadesse valguskette ja säravaid jõuluehteid, valime kingitusi oma lähedastele ning valmistume maitsvate jõuluroogade küpsetamiseks. Kas oled aga kunagi mõelnud, et jõulukaunistused võivad sisaldada ohtlikke aineid? Kas oled kindel, et lähedastele valitud jõulukingid ei sisalda kahjulikke kemikaale?

Kampaania “Ohtlike ainete vabad jõulud“ eesmärk on juhtida tähelepanu võimalikele ohtlikele ainetele jõulukaunistustes, mänguasjades, köögiriistades ja elektroonikaseadmetes. Jagame igal nädalal Balti Keskkonnafoorumi Facebooki ja Instagrami lehel teavet nendes esemetes leiduvate ohtlike ainete kohta, kuidas neid vältida ja millised on parimad alternatiivid. Sotsiaalmeedia kampaania kestab 23. detsembrini.

Jõulukampaania on osa üleeuroopalisest algatusest, mis kutsub tarbijaid alla laadima Scan4Chem nimelist nutirakendust, mille kaudu saab tarbija tootjatele ja jaemüüjatele saata päringu nende toodetes leiduvate väga ohtlike ainete kohta, mille kontsentratsioon ületab 0,1%. Rakenduse abil soodustame tarbijate, jaemüüjate ja tootjate vahelist suhtlust ning aitame tõsta kõigi osapoolte teadlikkust, et muuta meie elu ohtlikest ainetest priiks.

Jälgi sotsiaalmeedias teemaviidet #ToxicFreeXmas, et osa saada üleeuroopalisest kampaaniast, mis toimub Austrias, Horvaatias, Tšehhi Vabariigis, Taanis, Eestis, Prantsusmaal, Saksamaal, Rootsis, Kreekas, Lätis, Leedus, Luksemburgis, Poolas ja Portugalis.

Kampaania on loodud LIFE AskREACH projekti raames.