Mõned vahvad ideed:
- Sibulakoored. Aseta koored väikese marlitüki peale ja mähi kaks-kolm muna korralikult koorte sisse. Seo õrnalt naturaalse paelaga kinni. Aja väikeses potis umbes üks liiter vett keema ja keeda mune 10–12 minutit. Võta munad keeduveest välja ja jäta vesi jahtuma. Ehmata mune külmas vees. Lisa kuldkollaseks värvunud leigesse keeduvette 3 spl äädikat ja lase munadel veel 30 minutit liguneda, nii omandavad need kirkama tooni.
- Punane kapsas. Haki kapsas ribadeks, pane potti ja vala peale umbes üks liiter vett. Keeda umbes 10 minutit, kuni vesi on värvunud siniseks. Võta kapsaribad veest välja ja aseta vette munad. Keeda 10–12 minutit. Võta munad keeduveest välja ja jäta vesi jahtuma. Ehmata mune külmas vees. Kui soovid tugevamat tooni, lisa leigesse sinisesse keeduvette 3 spl äädikat ja lase munadel veel 30 minutit liguneda.
- Mustikas. Pane mustikad väikesesse potti ja vala peale umbes liiter vett. Keeda kümmekond minutit, kuni vesi omandab sinise tooni. Nüüd eemalda suurem osa mustikatest ja aseta vette munad. Keeda 10–12 minutit. Võta munad keeduveest välja ja lase veel jahtuda. Ehmata mune külmas vees. Lisa mustikatest leigesse sinisesse keeduvette 3 spl äädikat ja lase munadel seal veel 30 minutit olla, nii muutub nende värvus intensiivsemaks. Kõige tugevama tooni saab siis, kui hoida mune vees üleöö.
- Peet. Koori ja haki peet tükkideks, pane potti ja vala peale umbes üks liiter vett. Koorimata peetide korral jääb vesi natuke pruunikaks. Keeda kümmekond minutit, et vesi saaks roosaks värvuda. Nüüd eemalda peeditükid ja aseta munad vette. Keeda 10–12 minutit. Võta munad keeduveest välja ja lase veel jahtuda. Aseta munad mõneks ajaks külma vette. Lisa leigesse roosasse keeduvette 3 spl äädikat ja lase munadel seal olla veel 30 minutit, nii saavad need intensiivsema tooni.
- Kurkum. Pane kurkum väikesesse potti ja vala peale umbes liiter vett. Aja vesi keema ja aseta munad vette. Keeda 10–12 minutit. Võta munad keeduveest välja ja jäta vesi jahtuma. Ehmata mune külmas vees. Lisa kurkumist leigesse keeduvette 3 spl äädikat ja lase munadel veel 30 minutit liguneda, et värvitoon muutuks kirkamaks.
- Matcha tee. Pane matcha väikesesse potti ja vala peale umbes üks liiter vett. Aja vesi keema ja aseta munad vette. Keeda 10–12 minutit. Võta munad keeduveest välja ja lase veel jahtuda. Pane munad veidikeseks ajaks külma vette. Lisa leigesse keeduvette 3 spl äädikat ja lase munadel seal veel 30 minutit seista, nõnda õnnestub saada erksam toon.