Saame lähemalt tuttavaks: Kai Klein

Kelleks tahtsid väikese lapsena saada?

Minu lapsepõlve ametites ei ole olnud midagi väga eriskummalist. Tahtsin saada poetädiks ja lasteaiakasvatajaks. Natukene omamoodi soov oli aga saada iluuisutajaks aga eks see ilmselt oli seotud sellega, et käisin kuni põhikooli lõpuni iluuisutamise trennis.

Miks otsustasid tööle hakata Balti Keskkonnafoorumis? Ja kaua oled meil olnud?

Balti Keskkonnafoorumisse sattusin juba eelmisel sajandil ehk aastal 1998. Miks täpselt ma ei teagi – aga otsiti koordinaatorit rahvusvahelisse keskkonnaprojekti, et aidata Eestil aru saada Euroopa Liidu seadustest. Ja kuna keskkonnateema oli minu õpitud erialaga (sest õppisin ka keskkonnateadusi) seotud, siis otsustasin proovida. Ja siia ma olen jäänud 😊 

Kus oled varasemalt töötanud?

Ma olen olnud nõudepesija kohvikus ja sellel ajal ei olnud mingeid masinaid, mis pesta aitasid. Sealt on mulle jäänud elu lõpuni meelde, et kõik tassi ääred tuleb korralikult üle vaadata, sest kunagi ei tea kuhu see huulepulga jälg ikkagi peitu on pugenud. Siis olen olnud nö sekretär-asjaajaja. Ja ega väga palju rohkem polegi. Ja hetkel õpetan lisaks BEFi tööle veel ka põhikoolis füüsikat ja keemiat (mida tegelikult olengi ka ülikoolis õppinud – ehk „juurte juurde tagasi“).

Milliste hobidega tegeled?

Mulle meeldib lugeda ning käsitööd teha. Teatris meeldib käia ja rattaga sõita. Ja kas see just hobi on aga mängida meeldib ka – lauamänge ja tänapäevaselt (natukene) ka telefonis. Ja kui oleks aega ja ruumi paneksin puslesid kokku.

Mis teemad löövad Sul alati silma särama?

Neid on olnud erinevaid aga eks viimasel ajal ole need tarbija teadlikkusega seotud teemad – mida üks või teine toode sisaldab ning kas ja kuidas seda teada saaks. Ja numbrid – kui aruandes kõik omavahel kenasti klapib ja asjad nö jooksevad kokku. Sellest tundest saavad suurepäraselt aru kõik finantsinimesed ilmselt.

Kas õpetad rohelist mõtteviisi ka oma lastele/perele? Mõni vahva lugu lühidalt kui igapäevaelus oled märganud, et tänu sinu õpetustele on lapsed/pere teinud loodussõbraliku teo.

No eks me jälgi rohelist mõtteviisi igapäevastes toimetamistes. Kõige lihtsam – sordime prügi ja seda küsimust, et millisesse prügikasti mingi asi läheb kõlab ikka päris sagedasti noorima pereliikme suust.

Mõni asi on nö pika vinnaga ja tulemusi tuleb oodata – aga kunagi kui otsisin poest kodukeemia letist ökomärgisega toodet, kõlas kaasas olnud lapse suust „mina ei osta mitte kunagi ühtegi ökomärgisega toodet“ (sest eks see kannatamatus seal leti ääres andis endast vägisi märku) – aga nüüd on märgiste jälgimine siiski oluliseks muutunud ka järeltulevale põlvele. 

Mõni põnev fakt enda kohta, mida teised ei tea?

Gümnaasiumi lõpus olin ainus tüdruk, kes tegi füüsikas lõpueksami. 

Olen õppinud ka majandusarvestust – numbrid meeldivad mulle.

Olen hakanud koguma järjehoidjaid – aga selliselt, et ostan neid endale ise kohtadest kus käin. Ja nii tore on uut raamatut võttes valida sinna vahele mõnus järjehoidja.

Lõpetuseks üks ilus mõttetera/viis mille järgi igapäevaselt elad.

Vot see on keeruline. Aga iga asi juhtub siis kui on õige aeg 😊