Saame lähemalt tuttavaks: Maris Rumberg

Kelleks tahtsid väikese lapsena saada?

Loomaarstiks. Mulle on väikesest saati loomad väga meeldinud. Mul on olnud neli hamstrit, viis merisiga, kuldkala, siil, kass, küülik ja hetkel on meil kodus kaks koera. Hariduselt sai minust hoopis teleoperaator ja hetkel töötan ka raamatupidajana ning olen BEF-is kommunikatsiooniekspert.

Miks otsustasid tööle hakata Balti Keskkonnafoorumis? Ja kaua oled meil olnud?

Ma nägin BEF-i töökuulutust just päev enne teises ettevõttes tööle asumist ja see kõnetas mind nii väga, et ei tahtnud sellest kuidagi ilma jääda. Seega kandideerisin ikka ja mul õnnestuski väikese kohaga siia tööle saada. Mulle meeldib siin väga, sest lisaks sotsiaalmeedias nupukeste tegemisele saan ka oma loovama poole valla lasta “Tee ise” rubriigis meisterdades ja videosi filmides. Olen BEF-is üsna värske liige aga need 9 kuud on läinud nagu lennates.

Milliste hobidega tegeled?

Kuna ma hindan väga head ja kvaliteetset toitu, siis mulle meeldib kokata. Mul on isegi oma toidublogi, mis on küll veidi aja nappuse tõttu soiku jäänud. Samuti meeldib mulle toiduauneid ise kasvatada. Mul on küll pisike terrassiga aed, aga sinna mahub ikka üht-teist ja näpud saab mullaseks. Jalutamas meeldib ka tohutult käia, eriti kui mul on nii ilus loodus ümber. 

Mis teemad löövad Sul alati silma särama?

Loodus ja loomad. Mul mees alati naerab kuidas ma saan igakord mõne nii pisikese looduses nähtu üle elevil olla. Aga minu meelest on nii põnev vaadata lähemalt kuidas mõni putukas toimetab või milliseid lilli metsa all leidub. Looduses olles mulle meeldib see hetkes elamise tunne, kus kella ei vaata ja kohustusi ei ole.

Kas õpetad rohelist mõtteviisi ka oma lastele/perele? Mõni vahva lugu lühidalt kui igapäevaelus oled märganud, et tänu sinu õpetustele on lapsed/pere teinud loodussõbraliku teo.

Kunagi ma üldse ei pööranud tähelepanu mida teatud tooted sisaldavad. Aga just tänu lapse saamisele hakkasin tegema tervislikke valikuid ja eelistama ökomärgisega tooteid. Nii et võib öelda, et laps andis hoopis mulle tõuke ja pani mõtlema. Ühel õhtul kui jalutasime kodukandis, siis minu 5-aastane tütar nägi maas vedelevat prügi ja ütles kohe: “Emme, onju prügi ei tohi maha visata!?”. Tohutult tore oli näha, et juba nii väike laps saab sellisest asjast aru. 

Mõni põnev fakt enda kohta, mida teised ei tea.

Ma filmisin Terminaatori juubelikontserti Saku Suurhallis ja olin Jaagub Kreemi suur plaan. See on minu jaoks erilise tähendusega, kuna tegemist on minu esimese lemmiku lapsepõlve bändiga ja üleasanne oli vastutusrikas kuna laval ringi kargavat Jaagupit annab suures plaanis fookuses hoida.

Lõpetuseks üks ilus mõttetera/viis mille järgi igapäevaselt elad.

Ela ise ja lase teistel ka elada! Ma leian, et mitte keegi ei tohiks kellegile tema elulisi valikuid ette dikteerida, kui need ei kahjusta otseselt teisi isikuid. Meil kõigil on valikuvabadus ja õigus olla õnnelikud.